Кошик
0
Кошик

Кошик порожній

Порівняння
Вибране

Рейтинг найкращих пекарських шаф на 2023 рік

Шафа пекарська – це вид теплового обладнання, яке призначається для приготування різних сортів хліба та інших борошняних виробів. Встановлюється на виробництвах у борошняному чи кондитерському цеху, у невеликих пекарнях, булочних, у закладах громадського харчування. Вони здатні забезпечувати безперервне приготування свіжої продукції, яка відповідає всім стандартам та гостям.

Температурні режими та умови випікання дозволяють працювати з будь-якими видами тесту. Шафа пекарська може випікати продукцію з білкових, піскових, заварних, листкових та бісквітних видів тіста. Крім випікання, його можна використовувати як вистоювання. У цій статті ми розглянемо пристрій та області застосування обладнання, його види, топові моделі та правила вибору.

Зміст статті:

  1. Що таке пекарська шафа і як її застосовують.
  2. Як правильно вибрати пекарську шафу?
  3. Топ найкращих пекарських шаф Техпром.

Що таке пекарська шафа і як її застосовують

Пекарська шафа - конструкція з нержавіючого металу, яка складається з кількох камер на підставці. Камер може бути від 2 до 4-х. Кожна з них оснащується дверцятами, що герметично закриваються, у яких подвійна стінка з теплоізоляційним матеріалом всередині. З усіх боків шафа фанерована і, також, має термоізоляційний шар. Кожна з камер обладнана вбудованими нагрівальними елементами. Вони розташовані горизонтально, у верхній та нижній частинах камери. У нижній частині ТЕН зашитий у сталевий лист, поверх нього встановлюють листи з продукцією.

Духова шафа для випічки обладнана панеллю управління. Секційно-модульована електродуховка для випічки оснащена панеллю в нижній частині, в інших моделях панель розміщена праворуч. За системою управління знаходиться електроапаратура, а на її лицьовій стороні лампочки, важелі, датчики, регулятори. Кожна з секцій шафи має автономне регулювання температури та нагріву, що дозволяє одночасно випікати продукцію з декількох видів тіста. За пів години до початку роботи, духовку для випікання кондитерських виробів включають, щоб розігріти. Щоб він нагрівся швидше, потрібно встановити максимальний рівень температури. Після оповіщення про нагрівання обладнання встановлюють ту температуру, яка потрібна для випікання, після цього завантажують кондитерські листи з виробами для випікання.

Професійна духова шафа для випічки не працює за принципом примусової конвекції. Повітря, що нагрівається, за природним принципом переміщається по камері, результатом чого зверху неї, температура може бути вище, ніж у нижній частині. При випіканні деяких виробів високої форми встановлюють температуру верхнього нагрівального елемента менше, ніж у нижнього. Таке коригування температури допоможе запобігти псуванню верхньої частини продукції. Деякі моделі оснащені парозволожувачем. Духовка промислова з парозволожувачем має ємність з водою в нижній частині камери. Вода у ємність подається автоматично. Це забезпечується необхідний рівень вологості, що дозволяє уникати тріщин на готовій продукції, а утворює рум'яну та золотисту скоринку, при цьому випічка залишається м'якою усередині.

 

Для комфортної роботи з обладнанням потрібна витяжна парасолька. Він служить для відведення зайвого тепла, пари, диму та запахів. Його потрібно періодично очищати, від відкладень, що накопичилися. Всі пекарські шафи мають різний рівень продуктивності, яка визначається кількістю готової продукції за певний термін.

Пекарську шафу для громадського харчування розрізняють по виду функціонування, конструктиву, способу розміщення та багатьом іншим параметрам. Найбільш важливими параметрами за якими розрізняють пекарські шафи, є:


  • конвекція. Вбудована функція примусової конвекції в обладнанні дозволяє рівномірно розподіляти нагріте повітря по всій площі камери та пропікати продукцію за короткий час. Для цього в пристрої вмонтовані лопаті, що обертаються, які забезпечують пересування повітря. В обладнанні із вбудованими вентиляторами можна пекти піцу, торти, печиво. Найчастіше в комплекті до вентилятора йде парозволожувач, який створює скоринку і надає гарного вигляду готовим виробам;
  • кількість секцій. Пекти може бути як односекційною, так і володіти декількома камерами. Найчастіше використовують обладнання на 3-4 секції, оскільки воно є найбільш продуктивним. Багато з них додатково забезпечені варильними панелями, що дозволяє поєднувати кілька технологічних процесів;
  • здатність пересуватися. Мобільні апарати можуть бути обладнані функцією вистоювання та зберігання готового тесту. Вони дуже зручні, дозволяють скорочувати витрати на контроль та приготування;
    наявність обертових листів. Це максимально продуктивні апарати, які встановлюються на виробництвах чи закладах з великою прохідністю.

Як вибрати пекарську шафу?

Електрошафа для випічки - зручний пристрій, який дозволяє не тільки випікати вироби з тіста, але й допомагає приготувати різні овочеві, м'ясні чи рибні страви. Їх встановлюють у кафе чи виробництві як окрему техніку, чи вбудовують у технологічні лінії. Крім виробництва, шафи можуть встановлюватися в таких закладах, як пекарня, школа, ресторан, їдальня. Шафа підбирається залежно від необхідних функціональних параметрів, а також, за потужністю та рівнем продуктивності. При виборі необхідного устаткування необхідно звертати увагу на ці параметри:

  • потужність;
  • кількість камер і деко;
  • який діапазон температур;
  • наявність парозволожувача;
  • який тип харчування використовується.

Один із важливих факторів при купівлі обладнання - його розміри та можливість вмонтування у технологічні лінії, якщо на підприємстві вже є обладнання. Перед покупкою потрібно звернути увагу на наявність сертифікатів та відповідність матеріалам та процесу виробництва заданим стандартам. Проста система управління та наявність допоміжних функцій та комплектуючих дозволить прискорити та спростити процес використання шафи.

Пекарські пристрої мають багато плюсів, які допоможуть покращити роботу закладу. Серед них можна виділити:

  • здатність безперебійно випускати готові продукти через високу продуктивність;
  • наявність можливості використовувати усі види тіста;
  • у багатокамерних апаратах можна випікати різні види продукції одночасно, внаслідок наявності індивідуального регулювання температури у кожної камери;
  • здатність використовувати камери не тільки для випікання, але і для вистоювання тіста;
  • безпека та зручність застосування;
  • невеликі габарити;
  • проста та зрозуміла система управління;
  • тривалий термін служби за умови дотримання правил експлуатації.

Топ найкращих пекарських шаф Техпром

Компанія Техпром понад 12 років продає та виробляє харчове обладнання для виробництва та громадського харчування. Духові шафи від Техпром виготовлені із матеріалів високої якості з дотриманням усіх стандартів та норм. Найкращими пекарськими шафами від Техпром у 2023 році є:

  • пекарська шафа з плавним регулюванням потужності ШПЕ-3 Еталон;
  • пекарська шафа ШПЕ-2Б Еталон;
  • пекарська шафа ШПЕ-3Б Еталон.

Шафа Еталон ШПЕ-3 з плавним регулюванням потужності - трисекційне обладнання із вбудованими ТЕНами. Кожна із секцій обладнана світловими датчиками та регуляторами температур. Має захист від перегріву. Укомплектовується одним розділом для деко в кожній із секцій. Укомплектовується шафа 6 деками. Потужність апарату 20,16 кВт, напруга 380 В. Температурний діапазон 50-300 градусів. Встановлюється на підлогу розмір шафи 139 x 87 x 180 см. Для виходу на робочу температуру знадобиться 10 хвилин, вага конструкції 290 кг.

Теплове обладнання для випічки ШПЭ-2Б Еталон - електрична духовка на дві камери з вбудованим реле, що регулює рівень нагрівання верхніх та нижніх ТЕНів. У комплекті йде 4 деко за розміром 600 на 400 міліметрів і висотою 40 мм. Потужність апарату 11.2 кВт, напруга 380 вольтів. Доступний температурний діапазон 50 – 300 градусів, вага апарата 210 кг. До потрібної температури розігрівається за 10 хвилин установка на підлогу. Габарити шафи 139 x 87 x 170 см

Духовка електрична професійна ШПЕ-3Б Еталон - трисекційне теплове обладнання з 6 деками в комплекті. Потужність апарату 16,8 кВт, вага 290 кг, встановлення на підлогу. Напруга 380 вольтів, доступна температура від 50 до 300 градусів. До заданої температури нагрівається протягом 10 хвилин. Кожна камера може випікати з окремою температурою, яка регулюється за допомогою панелі керування, автономно для кожної з секцій. Проста та зрозуміла панель управління, розмір шафи 139 x 87 x 170 см.

Рекомендовані товари
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати відгук
Зателефонувати
+38(067)570-18-62
+38(050)399-23-38

Виберіть із списку Ваше місто