Кошик
0
Кошик

Кошик порожній

Порівняння
Вибране

Як відкрити кафе: харчове обладнання для ресторанів

Відкриття власного кафе - це мрія багатьох підприємців, яка може стати реальністю завдяки ретельній підготовці та плануванню. Одним із найважливіших аспектів є вибір харчового обладнання для ресторанів, яке є основою будь-якого успішного кафе. Але як вибрати відповідне обладнання з такого різноманіття на ринку і на що слід звернути увагу на його покупку? У цій статті ми розглянемо основні питання, пов'язані з харчовим обладнанням для ресторанів, щоб допомогти вам перетворити вашу мрію на реальність та відкрити кафе своєї мрії.

Зміст статті

  1. Як вибрати обладнання для відкриття ресторану?
  2. Основні види харчового обладнання для ресторану horeca.
  3. Харчове обладнання для громадського харчування: як встановити та налаштувати?
  4. Правила експлуатації та технічного обслуговування обладнання для кухні ресторану: як продовжити термін служби та уникнути поломок?
  5. Які особливості потрібно враховувати під час вибору харчового обладнання для різних типів ресторанів: фаст-фуд, кафе, бар?
  6. Роль автоматизації у харчовому виробництві: які переваги може принести автоматизація процесу приготування їжі?
  7. Сучасні технології у харчовому виробництві: відкриття нових можливостей для ресторанного бізнесу.

Як вибрати обладнання для відкриття ресторану?

Відкриття ресторану або будь-якого іншого закладу громадського харчування — справа копітка і відповідальна. Адже, крім приміщення та отримання дозволів на діяльність, необхідно організувати робочий простір кухні, встановивши відповідне обладнання. Ось кілька важливих аспектів, які варто враховувати під час вибору:

  1. Тип закладу. Першим кроком є визначення типу ресторану (фаст-фуд, кафе, ресторан високої кухні тощо) та його меню.
  2. Розмір приміщення. Необхідно враховувати квадратуру кухні та доступний простір для розміщення техніки, оскільки деякі моделі оснащення характеризуються великими габаритами.
  3. Виробник. Обладнання для кафе та ресторанів має бути високоефективним, надійним та безпечним, з тривалим терміном служби. Такі показники може гарантувати лише перевірений виробник із дозволом на виготовлення спеціалізованих пристроїв.
  4. Наявність сертифікації. Харчове технологічне обладнання має відповідати стандартам безпеки та гігієни, підтвердженим сертифікатами якості.

Зараз на ринку представлені такі категорії обладнання: теплове, нейтральне та лінії роздач. Залежно від спеціалізації закладу громадського харчування потрібні різні типи обладнання. Нижче розберемося, які види обладнання бувають, що вибрати для закладів різного типу і як професійні інструменти можуть допомогти в ефективній та комфортній організації праці.

Основні види харчового обладнання для ресторану horeca

Професійна кухонна техніка призначена для приготування продуктів, підтримки температурного режиму готових страв та напівфабрикатів, короткострокового зберігання, автоматизації роздавального процесу. Відповідно, обладнання ділиться на такі категорії та види:

  1. Теплове. Техніка, яка обробляє продукти харчування парою чи теплом. Працюють на електриці, вугіллі (дровах), газу. Сюди відносяться: хоспериелектроплити, шафи пекарськішафи жаровіпромислова сковородашафи розтоєчнікотли харчоварильнімлинницістоли тепловіелектрокип'ятильникипохідні печитермоси.
  2. Нейтральне. Допоміжні інструменти, що полегшують робочий процес на кухні включають: столи виробничіванни мийністелажіполкишафивізкирукомийник на підлогувитяжкивішало для полу туш й чвертей тушларі для овочівбаки для відходівпідтоварники.
  3. Лінія роздачі. Для їдальні, фудкортів — необхідне обладнання, що дозволяє розмістити столові та роздаткові прилади, обслужити клієнта та зробити розрахунок. Сюди входять: мармітипомічник універсальнийнейтральні елементикасові вузли.
  4. Електромеханічне обладнання включає слайсерим'ясорубкипили для м'яса та кісток, овочерізкиміксерикартоплечистки. Ці прилади автоматизують роботу кухарів, що заощаджує час підготовки продуктів.

Кожен з цих видів приладів здатний створити комфортніші умови для обслуговуючого персоналу та клієнтів. Однак, особливо це стосується теплового обладнання, прилади є досить енергоємними, що для деяких підприємств може бути економічно невигідним. Як альтернатива — пристрої, що працюють на вугіллі або дровах. Але, і тут, має бути можливість виведення вентиляційної системи чи встановлення печі на вулиці.

Харчове обладнання для громадського харчування: як встановити та налаштувати?

Як правило, більшість пристроїв постачаються у зібраному вигляді, тому від замовника слідує виконання наступних інструкцій та рекомендацій щодо встановлення та налаштування техніки:

  1. Підготуйте місце встановлення. Переконайтеся, що поверхня, на якій буде встановлено обладнання, ну, і що знаходиться в достатній відстані від інших пристроїв та стін. Також забезпечте необхідне електроживлення та/або газову лінію, вентиляційний вихід за потреби.
  2. Перевірте налаштування. Перед використанням обладнання переконайтеся, що всі установки правильно встановлені. Наприклад, встановіть правильну температуру на хоспері або хлібопекарській установці.
  3. Проведіть тестовий запуск. Перед використанням, запустіть професійне обладнання для кухні в тестовому режимі, щоб переконатися, що все працює правильно та безпечно.
  4. Забезпечте безпеку. Організуйте правильне зберігання та використання гострого інструменту, необхідних пристроїв для переміщення гарячих продуктів та навчіть персонал правилам безпеки.
  5. Зверніться по допомогу. Якщо виникають труднощі при встановленні та налаштуванні, то завжди є можливість звернутися до виробника за консультацією.

Особливої уваги вимагають теплові пристрої та роздаткові механізми. Від їхньої коректної роботи залежать якість готових продуктів, швидкість обслуговування та безпека персоналу та клієнтів.

Правила експлуатації та технічного обслуговування обладнання для кухні ресторану: як продовжити термін служби та уникнути поломок?

На всю техніку для системи громадського харчування надається гарантія від заводу-виробника або представника. При цьому термін служби техніки може значно перевищувати терміни, встановлені в гарантійному талоні. Для цього потрібно дотримуватись ряду правил експлуатації та технічного обслуговування:

  • Слідкуйте, щоб усі деталі та компоненти знаходилися на своїх місцях і працювали належним чином. Перевіряйте всі електричні з'єднання та металеві елементи на корозію.
  • Миття та чищення повинно проводитися після кожного використання. Під час чищення використовуйте спеціальні миючі засоби, рекомендовані виробником.
  • Не ігноруйте інструкції з експлуатації. Обладнання для їдальні та інші види техніки.
  • Регулярно проводьте технічне обслуговування відповідно до рекомендацій виробника.
  • Запасні частини та витратні матеріали повинні бути доступні у разі потреби заміни.
  • Навчайте персонал правилам безпеки, експлуатації обладнання.
  • Не використовуйте техніку, якщо вона несправна або потребує ремонту.

Дотримання цих правил допоможе продовжити термін служби обладнання та запобігти поломкам, що дозволить економити час і гроші.

Які особливості потрібно враховувати при виборі харчового обладнання для різних типів ресторанів: фаст-фуд, кафе, бар?

Для кожної точки громадського харчування, залежно від меню, повинна встановлюватись певна техніка.

  1. Устаткування для кав'ярні. Список може включати такі предмети: хлібопекарські установки, кондитерські пристрої, стелажі, кухонні полиці, електромлинці.
  2. Обладнання для фастфуду: хоспери, шафи жарочні та пекарські, електроплити, котли травні, ванни мийні, столи, стелажі, марміти.
  3. Обладнання для суші бару: промислові сковороди, теплові столи, марміти, полиці, ванни.

Для комфортного обслуговування клієнтів, обладнання для барів та інших видів закладів громадського харчування може бути оснащено нейтральними кутовими елементами, універсальними помічниками та касовими вузлами.

Роль автоматизації у харчовому виробництві: які переваги може принести автоматизація процесу приготування їжі

Харчове обладнання для малого бізнесу значно полегшує процес роботи, шляхом наявності ряду переваг, серед яких:

  • Збільшення продуктивності.
  • Зниження витрат на сировину та енергію.
  • Поліпшення якості продукції.
  • Безпека.
  • Підвищення конкурентоспроможності.

Автоматизація може дозволити виробникам краще контролювати та керувати процесом приготування їжі, включаючи температуру, час приготування тощо. Це може допомогти оптимізувати процес та покращити кінцевий продукт.

Сучасні технології у харчовому виробництві: відкриття нових можливостей для ресторанного бізнесу

Використання сучасних технологій у системі громадського харчування відкривають нові можливості для ресторанного бізнесу. Це пов'язано не лише з автоматизацією. Промислове обладнання для кухні дозволяє експериментувати, створювати нові, оригінальні страви та запускати їх на конвеєр. При цьому якість страв буде винятковою, оскільки харчова техніка оснащена датчиками, регуляторами та іншими елементами, які дозволяють отримати ідеальну консистенцію, просочення та прожарювання.

Виготовлення харчового обладнання відбувається з дотриманням усіх стандартів та з урахуванням побажань користувачів, щоб максимально спростити процес приготування їжі та задовольнити запити споживачів.

Придбати все для кафе та ресторанів рекомендується в одного сертифікованого виробника. Це дозволить суттєво скоротити тимчасові витрати на пошук обладнання та отримати технічний супровід на всю техніку на весь термін експлуатації.

Рекомендовані товари
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати відгук
Зателефонувати
+38(067)570-18-62
+38(050)399-23-38

Виберіть із списку Ваше місто